Energie

Jaarlijks stappen duizenden mensen over op een andere energiemaatschappij omdat dit kosten kan besparen. Om de goedkoopste energieleverancier te vinden gebruiken mensen vaak een vergelijkingsite. Overstappen is heel gemakkelijk, in 3 tot 5 stappen is het geregeld. Met vergelijkers kan je per jaar honderden euro’s besparen op je rekening. Tegenwoordig zijn er veel energiemaatschappijen waar je energie van kan afnemen. Het is in eerste instantie dus lastig om de goedkoopste te vinden. Daarom zijn er vergelijkingssites gemaakt. Deze helpen jou bij het vinden van de juiste energiemaatschappij.

De vergelijker werkt als volgt: eerst wordt er gekeken naar je adres en je verbruikt. Weet je jouw verbruikt niet dan kan de een vergelijker je helpen met om een schatting te maken. Vervolgens word er gevraagd of je een vast of variable tarief wil hebben. De looptijd kan vanaf 1 jaar tot maximaal 5 jaar. De keuze of voor groene stroom is ook een mogelijk. Wanneer je dit hebt ingevult krijg je een aantal leveranciers te zien die het beste bij jouw gegevens past. Je hebt niet alleen de mogelijk om de goedekoopste leverancier te kiezen maar je kan ook voor de duurzaamste of de energiemaatschappij met de beste beoordeling kiezen. Zo is er altijd een maatschappij die het beste bij jou past.

Bij de vergelijkers kan je direct overstappen, dit gebeurt in de laatste stap. Wanneer je al je gegevens hebt ingevult en hebt verzonden verstuurd de vergelijker deze gegevens naar de energieleveranier. Ook wordt je contract bij je huidige maatschappij opgezegd. Je heb altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens dit proces blijf je gewoon aangesloten en je contract gaat pas in bij de datum die je hebt opgegeven.

Er zijn verschillende energievergelijkers:

  • Independer werd opgericht in 1999 om de financiële wereld transparanter voor consumenten te maken. Independer helpt niet alleen met bij het aankaarten van mistanden in deze markt maar ze helpen consumenten ook bij het vergelijken van verzekeringen, energiemaatschappijen en bij het lenen van geld. Independer vergelijkt alleen producten waarvan ze voorwaarden en premies kennen worden in de vergelijker geplaatst.

 

 

 

 

  • Energievergelijken.nl begon door af te vragen hoe consumenten een energieleverancier kiezen. Door de Nederlandse consument een eenvoudige en transparante manier aan te bieden om leveranciers en prijzen met elkaar te vergelijken kunnen klanten een energie leverancier kiezen die het beste bij hun past. Energiemaatschappijen gebruiken deze site ook om acties aan te bieden. Houd deze site goed in de gaten als je van de speciale acties gebruikt wilt maken. Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van energievergelijken.nl en dat bevalt ze prima.

 

 

 

 

  • Energieleveranciers.nl is sinds 2004 bezig als onafhankelijke energievergelijker. Jaar in jaar uit wordt de site verbeterd om de gebruiksvriendelijkheid van de site te verbeteren. De site moet voor de consument makkelijk en begrijpelijk zijn. In de database van energieleveranciers.nl zijn alle leveranciers opgenomen. Ook zijn de prijzen van de maatschappijen altijd up-to-date omdat ze dagenlijks worden bekeken.

 

 

 

 

  • Pricewise het idee om een vergelijkingssite te beginnen begon toen Hans de Kok en Niels Brölman elkaar tegenkwamen in Zuid-Afrika. Hun missie was om consumenten een plek te bieden waar ze makkelijk verzekeringen en energierekeningen met elkaar konden vergelijken. in 20016 werd Pricewise opgericht. Pricewise is niet alleen in Nederland actief, in Frankrijk, België Spanje, Portugal, Polen, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Groot-Britannië vergelijkt Pricewise ook energiemaatschappijen. Sinds de oprichting zijn er via Pricewise ruim 3 miljoen mensen overgestap. Hierdoor is het bedrij een van de grootste overstap services.