Internet

InternetInternet is al een lange tijd heel belangrijk voor ons. Het wordt steeds belangrijker door de opkomst van de smartphones en social media. Niet alleen thuis gebruikt met het internet ook op het werk is het belangrijk. Daarom is het kiezen van de juiste provider cruciaal. Naast de grote bedrijven als KPN, Ziggo en Vodafone, zijn er ook wat kleinere aanbieders. Ook komen er steeds meer bedrijven bij. Het is dus lastig om een goede keuze te maken omdat er niet alleen veel bedrijven zijn maar ook omdat ze allemaal hun eigen pakket aanbieden met verschillende snelheiden. Wanneer je een internet aanbieder wil kiezen moet je eerst nagaan wat je nodig hebt. Er bestaan verschillende pakketen, zoals een alles-in-1 pakket waarbij je internet, (interactieve) TV en bellen krijgt. Maar je kan er ook voor kiezen om alleen internet en TV te kiezen of alleen internet. Verder zijn de snelheden ook belangrijk. Gebruik je het internet thuis alleen om emails te bekijken en te versturen, dan is een hoge internetsnelheid van minimaal 50 Mb/s niet nodig. Maar game jij of een familielid veel online of wordt er vaak via Netflix film gekeken dan is een hoge internetsnelheid wel handig. Een alles-in-1 pakket kan jaarlijks veel geld besparen. Let wel op dat als er een storing is dat er een kans is dat niks het doet.

De drie internet technieken

  • ADSL: met deze techniek verloopt je internet-, bel- en TVsignaal via een koperen telefoonlijn. Deze techniek is redelijk goedkoop maar er kan geen hogesnelheid mee gehaald worden.
  • Kabel: deze techniek is wel snel genoeg zodat je hoge internet snelheden kan halen, waardoor je ook je TV erop aankan sluiten.
  • Glasvezel: deze techniek levert een veel snellere internetverbinding waardoor er wel snelheden tot wel 500 Mb/s kan halen. Helaas is deze techniek niet voor iedereen beschikbaar. Maar in steeds meer plaatsen in Nederland word er glasvezel aangelegd. Ben je benieuwd of je glasvezel tot je beschikking hebt dan kan je bij providers kijken of je op jouw postcode een verbinding is.

Ook bij het vergelijken van internet aanbieders zijn er genoeg vergelijkers waar je gebruik van kan maken.

  • Pricewise:  het idee om een vergelijkingssite te beginnen begon toen Hans de Kok en Niels Brölman elkaar tegenkwamen in Zuid-Afrika. Hun missie was om consumenten een plek te biedenwaar ze makkelijk verzekeringen en energierekeningen met elkaar konden vergelijken. in 20016 werd Pricewise opgericht. Pricewise is niet alleen in Nederland actief, in Frankrijk, België Spanje, Portugal, Polen, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Groot-Britannië vergelijkt Pricewise ook energiemaatschappijen. Sinds de oprichting zijn er via Pricewise ruim 3 miljoen mensen overgestap. Hierdoor is het bedrij een van de grootste overstap services.

 

 

 

 

  • Internetvergelijken.nl is opgericht om het voor consumenten makkelijk te maken om uit de 10 providers te kiezen. Omdat alle 10 providers verschillende pakketen aanbieden is het voor consumenten vaak lastig om het juiste pakket te kiezen. Door alle providers en pakketen met elkaar te vergelijken krijgen consumenten een beter inzicht in wat er het beste bij hun past.

 

  • Independer werd opgericht in 1999 om de financiële wereld transparanter voor consumenten te maken. Independer helpt niet alleen met bij het aankaarten van mistanden in deze markt maar ze helpen consumenten ook bij het vergelijken van verzekeringen, energiemaatschappijen en bij het lenen van geld. Independer vergelijkt alleen producten waarvan ze voorwaarden en premies kennen worden in de vergelijker geplaatst.