Verzekeringen

VerzekeringenEr zijn verschillende verzekeringen, zoals een zorgverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, uitvaartverzekering en nog veel meer. Voor elke verzekering heb je misschien wel tientallen verzekeraars en nog veel meer opties bij de verzekeringen. Hoe weet je voor welke verzekering je moet kiezen en bij welke verzekeraar laat je jezelf verzekeren. Kies je voor de goedkoopste of kies je voor de verzekering waarbij je het best gedekt bent. Alles hangt af van wat je wilt.

Zorgverzekeringen

Dit is misschien wel de bekendste en belangrijkste verzekering. Bij zorgverzekeringen kan je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen zoals (fysio)therapieën, tandarts, brillen en lenzen, anticonceptie en nog veel meer. Ook is de hoogte van de verplichte eigenrisico van belang bij het kiezen van een zorgverzekering. Hoe hoger je eigenrisico, hoe lager de maandelijkse kosten. En hoe meer aanvullende verzekeringen je kiest hoe hoger de maandelijkse kosten. Al deze opties worden mee meegerekend wanneer je zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt.

 

Autoverzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, wanneer je auto schade oploopt kunnen de kosten erg hoog zijn. Een autoverzekering kan de kosten drukken als je auto schade oploopt. Bij het kiezen van een autoverzekering is het merk, model, bouwjaar en de je woonplaats erg belangrijk. Woon je bijvoorbeeld in de Randstad dan zal je autoverzekering duurder zijn dan wanneer je in een dorp woont. De kans dat je auto word gestolen of schade oploopt is in de Randstad hoger dan in een dorp, aldus verzekeraars. Een WA-verzekering is bij een dure auto vaak duurder dan bij een goedkope auto. Ook je aantal schadevrije jaren bepaald de hoogte van je premie.

Woonverzekeringen

Je huis tegen diefstal en/of schade verzekeren is heel gewoon. Om een woonverzekering af te sluiten moet je invullen of je huis gehuurt of gekocht is, wat je postcode en huisnummer is. Ook is de herbouwwaarde van de woning belangrijk. De herbouwwaarde, is het bedrag wat je nodig hebt om je huis, op dezelfde plaats opnieuw te laten bouwen. Op basis van dit bedrag wordt de onderzekering gemaakt. Inboedelverzekering is alles wat je in je huis kan oppakken en meenemen. Alles wat vast zit en niet zomaar kan meenemen zonder het te beschadigen valt onder de opstalverzekering.

Omdat er zoveel verzekeringen zijn, is het voor consumenten vaak lastig om een goed overzicht te krijgen. Verzekeringsvergelijkers bieden consumenten een overzicht van de beste opties aan de hand van een paar vragen. Ook voor het vergelijken van verzekeringen zijn er verschillende sites die consumenten kunnen gebruiken.

  • Pricewise het idee om een vergelijkingssite te beginnen begon toen Hans de Kok en Niels Brölman elkaar tegenkwamen in Zuid-Afrika. Hun missie was om consumenten een plek te biedenwaar ze makkelijk verzekeringen en energierekeningen met elkaar konden vergelijken. in 20016 werd Pricewise opgericht. Pricewise is niet alleen in Nederland actief, in Frankrijk, België Spanje, Portugal, Polen, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Groot-Britannië vergelijkt Pricewise ook energiemaatschappijen. Sinds de oprichting zijn er via Pricewise ruim 3 miljoen mensen overgestap. Hierdoor is het bedrij een van de grootste overstap services.

 

 

 

 

  • Independer werd opgericht in 1999 om de financiële wereld transparanter voor consumenten te maken. Independer helpt niet alleen met bij het aankaarten van mistanden in deze markt maar ze helpen consumenten ook bij het vergelijken van verzekeringen, energiemaatschappijen en bij het lenen van geld. Independer vergelijkt alleen producten waarvan ze voorwaarden en premies kennen worden in de vergelijker geplaatst.

 

 

 

 

  • HoyHoy is een onafhankelijke verzekeringsvergelijker voor verzekeringen en energie. Zij helpen jou bij het kiezen van je de verzekeringen.